Chereé se hoop na haar miskraam

Die country-sangeres Chereé Strydom ken die hartseer van ’n miskraam. Al het sy twee pragtige dogtertjies, weet sy daar moes eintlik drie gewees het …

 

Ek maak my oë oop in die hospitaalbed op Vredenburg en vat onwillekeurig aan my maag. Dit voel leeg. Hierbinne my, waar daar nog ’n paar dae gelede die wonderwerk gegroei het, is nou niks.

Gelukkig stap ek nie alleen oor die dorings nie. Ek het meer as een baken wat my pad verlig. Wynand (my sangerman) is een van die engele langs my. Ek kan in sy oë sien dat hy net so swaarkry soos ek, maar hy laai nogtans my seer óók op sy skouers.

Ons kan nie die luuksheid van rou bekostig nie. Klein Tally (Taylor-Hope, ons dogtertjie, wat toe 11 maande oud was) wag dat Mamma en Pappa moet huis toe kom. Daar is nie langer tyd vir stilsit en tob nie.

Van die hospitaal af terug huis toe bel ek een’n vriendin, Francis Grobler. Nóg ’n engel op my pad.

Francis reageer met skok en hartseer, maar sy gee ook iets besonders terug – diepe begrip. ’n Paar minute na ons gesprek stuur sy ’n SMS wat baie belangrik vir my genesing sou wees.

Sy vra dat ek een van die gedigte in haar digbundel, Pyltjies Innie Sand, moet lees. “’n Roos te vroeg gepluk” lees ek die gedig se titel. “Dis waar. Dié rosie van ons is beslis te vroeg gepluk,” dink ek met ’n knop in my keel.

Noem dit moederlike instink, maar ek het al vroeg-vroeg op vier weke geweet ons tweede enetjie is op pad. Al die tekens was daar, nes met my eerste swangerskap.

Hierdie keer, net soos tevore, het Wynand ’n tuisswangerskaptoets gaan koop. Hy het weereens met groot entoesiasme die videokamera gaan uithaal, terwyl ek my ding “oppie stokkie” in die badkamer gaan doen het. Toe ek uitkom het hy, nes laas, die kamera ingezoem; eers op die stokkie se twee lyntjies en toe op my gesigsuitdrukking. Hy was die toonbeeld van ’n trotse man en pa wat nie een enkele detail van sy vrou en ongebore baba wou misloop nie.

Saam het ons begin dagdroom oor die twee prinsesse wat binnekort in ons huis sou rondbaljaar; want ek het onmiddellik vermoed dit sou weer ’n dogtertjie wees.

 

Deur Voelgoed 2 Oktober 2013

Source – VOELGOED.CO.ZA

 

⇦ TERUG